Takaisin ylös

OHJEET TYRVISRASTIEN JÄRJESTÄJILLE SEKÄ SUUNNISTAJILLE v. 2020

Yhteistyö Tyrvään Sanomien kanssa jatkuu, mutta muutoin elämme poikkeuksellisia aikoja, mikä ei varmaankaan ole jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Kausi aloitetaan ns. omatoimirasteilla 23.- 26.4. ja jatketaan alkuperäisen Tyrvisrastiohjelman mukaisesti viikoittain kauden oppuun asti.

Järjestäjien ja suunnistajien kannalta omatoimirastit tarkoittaa seuraavaa:

Rastit ovat paikallaan torstaiaamusta sunnuntai-iltaan. Rasteilla on vain rastiliput, joissa rastinumero. Ei rastileimasimia, eikä näin ollen tuloksia eikä tulospalveluakaan.

– Kartat ovat postilaatikossa lähtöpaikalla (ei omatoimitulostusta, 3 ensimmäistä viikkoa tulostetaan 200 kpl, ei täydennetä, jos loppuu, niin sitten loppuu)

– Kartalla on yksi peruslenkki rastiväliviivoilla yhdistettynä sekä kaksi ”oikaisumahdollisuutta”, joista muodostuu yhteensä kolme erimittaista rataa. Rastimääritteen alla / vieressä on ehdotus kahdesta lyhyemmästä (ja helpommasta) radasta. Ehdotus on lista rastinumeroista, jotka kiertämällä lyhyempi rata tulee kierrettyä (esim. Rata B, rastit 1, 2, 3, 8, 9, 10 ja maali). Joskus lyhyempien ratojen rastinumerot voivat olla epäjärjestyksessä (1, 2, 6, 4, 7, 9, 11, maali). Omalla kynällä voit vetää rastiväliviivat oikeille väleille, tämä selventää ratamerkintöjä. Pisin rata pyritään tekemään selvänä lenkkinä, jolloin lyhentäminen käy jättämällä keskiosan rastit pois.

– Kartassa on tilinumero ja maksuohje (5 e/kerta, alle 21 v. ilmainen,)

– Kausikorttimahdollisuus maksamalla kausikortin hinta 50 €, tositetta vastaan saa kortin, kun palataan normaaliin, (tili: FI84 5660 2340 0109 62, viitenro 2121.)

Lähtöpaikka, joka on samalla ratojen K-piste selviää Rastilippu-palvelusta sekä Suunta-Seppojen nettisivuilta.

– Lähtöpaikkoja tallennetaan Rastilippuun ensiksi oletetuille tapahtumapaikoille. Ratamestareiden on tarkistettava tieto ja ilmoitettava tarvittavat muutokset Keijolle.
Tässä asiassa omatoimisuus ei ole mahdollista.

Osallistujien on otettava huomioon:

– Kaikki annetut ohjeet ja suositukset kokoontumis- yms. rajoituksista

– Autojen ja muiden kulkuneuvojen liikkuminen ja erityisesti pysäköinti huomioiden muut tien ja alueiden käyttäjät. Ei siis pysäköidä mm. pihoihin, eikä tieliittymiin.

– Suunnistus on mahdollista hajauttaa ajallisesti. Kaikkien ei ole nyt syytä suunnistaa torstai-iltaisin.

– Karttoja on rajallisesti, mutta riittävästi (?). Älä kuitenkaan ota ylimääräisiä. Ei muovisuojia.

Vastuuhenkilöiden huomioitavia asioita:

– Rastiliput ja muu tarvittava materiaali kiertää ajoissa seuraaville

– Ratatiedot on toimitettava Pekalle edelliseen viikonloppuun mennessä (seppapekka at gmail.com   puh: 0500928815). Pekka tekee viimeistelyn ja lähettää tiedot tulostettavaksi Vammaspainoon (kokeillaan vaihteeksi näin). Tähän tulee tarkempi tieto valmiiden karttojen noutamisesta, kun asia on saatu Vammaspainon kanssa suunniteltua. Jos tarvitset poikkeavan aikataulun, soita ja sovi asiasta Pekan kanssa reilusti etukäteen.

– Muilta osin pätevä aikaisemmat Tyrvisrastiohjeet.

– Erityisesti nyt on syytä muistaa, että lähtö- ja maalipaikkaa lähinnä olevat rastit ovat riittävän helppoja, koska niistä muodostuvat lyhyemmät radat.

– Kaikkea ei tarvitse nytkään tehdä itse. Voi käyttää apuna aiemmin nimettyjä tyrvisryhmiä.